Woud: 0228-512200
Wendel: 0228-512665
hetvierspan@hetvierspan.com Postbus 197, 1610 AD Bovenkarspel

Welkom op de pagina van groep 7juni 2019

Zondag 23 juni: een zonovergoten dag! En dat was heerlijk, want vandaag was de minisurvival in het streekbos. Drie kinderen uit groep 7 deden mee: Sabine, Ramon en Delano. Het is niet niks, zo'n tocht. Het lijkt wel een militaire oefening. Maar daar zaten deze kanjers niet mee. Ze volbrachten de tocht en zaten lekker onder de modder. We zijn ontzettend trots op ze!
Zie ook het fotoalbum op de website.
mei 2019
 
22 mei: Eindelijk is het zover: schoolreisje!
's Morgens om half negen vertrokken we richting Rijswijk naar pretpark Drievliet.
Iedereen vond het een heerlijk vooruitzicht, want we waren er vorig jaar ook geweest. Nu waren er attracties waar je vorig jaar nog niet in mocht vanwege je lengte, maar nu wel!
Het was ook nog eens fantastisch schoolreisjesweer, dat was mooi meegenomen. De reis heen verliep voorspoedig en we waren er al toen het park net open was. 
Iedereen was al snel op pad om zoveel mogelijk van de dag te genieten. Om half een een lekker patatje met een ijsje toe, maar daarna weer snel naar de attracties. De tijd ging veel te snel en om half vier moesten we weer bij de tassen zijn. Op de terugweg helemaal geen file deze keer, waardoor we zelfs een half uur te vroeg weer op school waren. Gelukkig had Colette, de moeder van Sabine, al wat ouders geappt en het nieuws ging al gauw als een lopend vuurtje. dus werden we, na een fantastische dag, alsnog door vele ouders verwelkomd!
 
We hebben de afgelopen weken een project in onze klas gehad rondom het thema Tweede Wereldoorlog. Dit was reuze interessant. We hebben in de klas veel over dit onderwerp gesproken, een digitaal kijkje genomen in het Achterhuis, afleveringen van 13 in de oorlog gekeken en nog veel meer. Er waren kinderen die spullen mee namen, zoals echte voedselbonnen uit die tijd en veel boeken en andere spullen. Ook kwam "opa Henk" (89 jaar) vertellen wat hij heeft meegemaakt in de oorlog. Dit was ontzettend indrukwekkend!

                

Vandaag hebben we een excursie gehad in het Zuiderzeemuseum, waar we deden of we zelf in het verzet zaten. Binnen zo'n korte tijd wisten we al niet meer wie we nu konden vertrouwen en wie niet. Wat een waardevolle excursie en wat een ontzettend gezellige dag met elkaar!

                

                                              

april 2019
Maandag 1 april: tijd voor een grap!
De juf heeft de kinderen wijsgemaakt dat ze deze week elke dag een half uur langer naar school moeten. Op 12 april is het namelijk feest: Koningsspelen en wordt er niet geleerd, maar gesport. Die tijd moet ingehaald worden. dus elke dag een half uur langer naar school! Weet mijn moeder het al? werd er gevraagd, na de eerste teleurgestelde reacties. Nee, die ga ik vandaag inlichten. Straks zal ik de brief van de inspectie laten zien, waarin staat dat jullie langer naar school moeten.
Na de gym opende juf de envelop van de "inspecteur" en daar kwam de aap uit de mouw: 1 april!!
Maar de  juf werd teruggepakt: een paar meisjes hadden ruzie en scholden elkaar uit voor fllamingo (roze sweater) en zebra (gestreepte jurk). Toen ik ze even apart nam om het uit te praten, zeiden ze: 1 april!!!

project waterjanuari 2019
En dan ligt er eindelijk sneeuw! En natuurlijk moest er wel een sneeuwpop gemaakt worden. Hij heet Peter. Het is wel een mini sneeuwpopje, maar het is er wel één!
De vakantie is achter de rug en we hebben alweer twee weken hard gewerkt. Deze week gaan we de CITO toetsen maken. Alle kinderen veel succes gewenst!


december 2018

dinsdag 18 december

En zo zijn we alweer in de gezellige kersttijd beland. Er is geknutseld in de klas en in de aula hebben we een sneeuwpopje gemaakt van een witte sok. Dat was erg leuk bedacht door de kerstcommissie! Op de foto is te zien hoe   leuk ze zijn geworden!
We maakten eerst een sneeuwpop voor onszelf en daarna mochten we een kleuter ophalen en die gingen we helpen om ook zo'n mooie sneeuwpop te maken.

4 december, sinterklaasfeest!
Op maandagmiddag werden de eerste surprises al binnengebracht en wat een werk was er weer van gemaakt! Ze staan allemaal op de foto en daar is op de website een fotoalbum van gemaakt. Zo kunnen alle ouders en kinderen nog een keer zien hoe mooi ze waren.
Het feest was zo gezellig!! De kinderen genoten allemaal en waren blij met hun surprise met leuke cadeaus: veel slime, kneedgummen, etuis en nog veel meer. Wat kun je toch veel kopen voor 6 euro!
We kijken weer terug op een zeer geslaagde dag!
 
 
  
pizza! Het lievelingseten van veel kinderen in groep 7


November 2018

Vandaag hadden we met de groepen 5, 6 en 7 een knutselcircuit lampionnen maken. Met een prachtig resultaat!

                    

Oktober 2018


Badmintontoernooi
Na alle festiviteiten werd er ook nog een toernooi gespeeld op zaterdag 6 oktober. En in groep 7 zitten kinderen die goed kunnen badmintonnen. Wat fijn dat jullie meegedaan hebben! We zijn weer trots!
 
 

Inmiddels hebben we het lustrumfeest gehad. Wat een fantastische dag was dit!
 
25 jaar
Zijn wij het Vierspan
Tis feest
Met z'n allen bij elkaar
 
Hieronder een aantal foto's van de workshop die we volgden, het knutselcircuit in de klas en het grote optreden in sporthal de Kloet. Jullie deden het geweldig!!
 
  We zijn alweer meer dan 4 weken op school na een warme zomervakantie! En we hebben al veel geleerd. We leren over procenten en over gezegde. Dat is best pittig.
Maar deze week gaan we ook lekker feesten, want 't Vierspan bestaat 25 jaar. Elke groep gaat knutselen en werken over een bepaald land en voor ons is dat Turkije. Er is een Turkse vlag gemaakt en een paar kinderen hebben een fez geknutseld. Dat is een Turkse hoed.
Donderdag 4 oktober vieren we dit jubileum. We volgen workshops en in de middag brengen we een voorstelling in De Kloet. Hieronder een Turkse fez.