Woud: 0228-512200
Wendel: 0228-512665
hetvierspan@hetvierspan.com Postbus 197, 1610 AD Bovenkarspel

Welkom op de pagina van groep 7

april 2019
Maandag 1 april: tijd voor een grap!
De juf heeft de kinderen wijsgemaakt dat ze deze week elke dag een half uur langer naar school moeten. Op 12 april is het namelijk feest: Koningsspelen en wordt er niet geleerd, maar gesport. Die tijd moet ingehaald worden. dus elke dag een half uur langer naar school! Weet mijn moeder het al? werd er gevraagd, na de eerste teleurgestelde reacties. Nee, die ga ik vandaag inlichten. Straks zal ik de brief van de inspectie laten zien, waarin staat dat jullie langer naar school moeten.
Na de gym opende juf de envelop van de "inspecteur" en daar kwam de aap uit de mouw: 1 april!!
Maar de  juf werd teruggepakt: een paar meisjes hadden ruzie en scholden elkaar uit voor fllamingo (roze sweater) en zebra (gestreepte jurk). Toen ik ze even apart nam om het uit te praten, zeiden ze: 1 april!!!

project waterjanuari 2019
En dan ligt er eindelijk sneeuw! En natuurlijk moest er wel een sneeuwpop gemaakt worden. Hij heet Peter. Het is wel een mini sneeuwpopje, maar het is er wel één!
De vakantie is achter de rug en we hebben alweer twee weken hard gewerkt. Deze week gaan we de CITO toetsen maken. Alle kinderen veel succes gewenst!


december 2018

dinsdag 18 december

En zo zijn we alweer in de gezellige kersttijd beland. Er is geknutseld in de klas en in de aula hebben we een sneeuwpopje gemaakt van een witte sok. Dat was erg leuk bedacht door de kerstcommissie! Op de foto is te zien hoe   leuk ze zijn geworden!
We maakten eerst een sneeuwpop voor onszelf en daarna mochten we een kleuter ophalen en die gingen we helpen om ook zo'n mooie sneeuwpop te maken.

4 december, sinterklaasfeest!
Op maandagmiddag werden de eerste surprises al binnengebracht en wat een werk was er weer van gemaakt! Ze staan allemaal op de foto en daar is op de website een fotoalbum van gemaakt. Zo kunnen alle ouders en kinderen nog een keer zien hoe mooi ze waren.
Het feest was zo gezellig!! De kinderen genoten allemaal en waren blij met hun surprise met leuke cadeaus: veel slime, kneedgummen, etuis en nog veel meer. Wat kun je toch veel kopen voor 6 euro!
We kijken weer terug op een zeer geslaagde dag!
 
 
  
pizza! Het lievelingseten van veel kinderen in groep 7


November 2018

Vandaag hadden we met de groepen 5, 6 en 7 een knutselcircuit lampionnen maken. Met een prachtig resultaat!

                    

Oktober 2018


Badmintontoernooi
Na alle festiviteiten werd er ook nog een toernooi gespeeld op zaterdag 6 oktober. En in groep 7 zitten kinderen die goed kunnen badmintonnen. Wat fijn dat jullie meegedaan hebben! We zijn weer trots!
 
 

Inmiddels hebben we het lustrumfeest gehad. Wat een fantastische dag was dit!
 
25 jaar
Zijn wij het Vierspan
Tis feest
Met z'n allen bij elkaar
 
Hieronder een aantal foto's van de workshop die we volgden, het knutselcircuit in de klas en het grote optreden in sporthal de Kloet. Jullie deden het geweldig!!
 
  We zijn alweer meer dan 4 weken op school na een warme zomervakantie! En we hebben al veel geleerd. We leren over procenten en over gezegde. Dat is best pittig.
Maar deze week gaan we ook lekker feesten, want 't Vierspan bestaat 25 jaar. Elke groep gaat knutselen en werken over een bepaald land en voor ons is dat Turkije. Er is een Turkse vlag gemaakt en een paar kinderen hebben een fez geknutseld. Dat is een Turkse hoed.
Donderdag 4 oktober vieren we dit jubileum. We volgen workshops en in de middag brengen we een voorstelling in De Kloet. Hieronder een Turkse fez.