Woud: 0228-512200
Wendel: 0228-512665
hetvierspan@hetvierspan.com Postbus 197, 1610 AD Bovenkarspel
Welkom op de pagina van groep 5Toetsen
donderdag 4 juni: dictee woordpakket 8

Voorleeskampioenschap 2019
Maandag 6 mei zijn we in groep 5 gestart met het jaarlijkse voorleeskampioenschap. Iedereen uit groep 5 had zelf een fragment uitgekozen en thuis voorbereid. Er waren 7 voorrondes waar 8 kwartfinalisten uit kwamen: Mara, Yentle, Anna, Ceylan, Sanne, Ylja, Chris en Luuk. Daar gingen 4 kinderen uit door naar de halve finale: Mara, Anne, Ceylan en Sanne. Na een spannende halve finale gingen Ceylan en Anna door naar de finale. Anna won nipt van Ceylan en werd zo voorleeskampioen van groep5 2019!
Complimenten voor iedereen!


Songfestival 2019
Ceylan vertegenwoordigde groep 5 met het songfestival en won de 1ste prijs met het door haar prachtig gezongen lied 'hartbeat'! 
Muziekles van Fanfare Irene

Voederbollen maken voor de vogeltelling in januari

Van frituurvet en vogelzaden hebben we voederbollen gemaakt. Nu maar hopen dat de vogels komen smullen van deze hapjes, zodat wij ze kunnen tellen.Winterwereld maken van klei

KerstfeestOok hebben we in de kerstweek sneeuwpoppen gemaakt...Pepernoten bakken

Woensdagmiddag 28 november ging groep 5 met een grote groep enthousiaste ouders pepernoten bakken!
De groep werd in tweeën opgesplitst. De ene groep begon met het bakken van de pepernoten terwijl de andere groep in de klas een klomp ging maken van karton. De klompjes zijn erg leuk geworden en de pepernoten erg lekker!
Ouders, bedankt voor jullie hulp!Sint Maarten

Donderdagmiddag 8 november gingen groep 5, 6 en 7 samen aan hun lampion werken. De kinderen hebben uit 3 voorbeelden kunnen kiezen en werkten gezellig samen in de verschillende klaslokalen.  Het was een geslaagde middag met prachtige resultaten.
Een dagje naar Zuid-Afrika

Tijdens onze 'reis' naar Zuid-Afrika maakten we traditionele maskers, regenmakers, een mooie vlag, lekkere koeksisters en we studeerden een Afrikaanse dans in voor de voorstelling. Het was een gezellige en feestelijke dag.