Woud: 0228-512200
Wendel: 0228-512665
hetvierspan@hetvierspan.com Postbus 197, 1610 AD Bovenkarspel
Welkom op de pagina van groep 4/5Mei 2019 22 mei was het dan zover! Op schoolreis naar Drievliet! Wat een gezellige dag! Mooi weer en hele blije kinderen:) Juf moest overal mee naar toe en overal in dus dan doen we dat maar;) Ik heb van jullie genoten toppers! En als ik de foto's terug zie krijg ik een lach op mijn gezicht! 

April 2019
Tijdens de afsluiting van het Thema Water mochten de kinderen van groep 5 de lapbooks presenteren! Wauw wat een prachtige resultaten en wat weten jullie nu veel over de onderwerpen. Echt top!


Een macaroni plant? We hebben vrijdag een Farfalle (strikje) geplant en verhip er was op maandag gewoon een spaghettie sliert omhoog gegroeid! Ook was er een nieuwe app waardoor we heel snel op luizen gescand kunnen worden! Even voor het digibord met je hoofd en klaar is Kees! Dit is natuurlijk 1 APRIL!!


Maart 2019


Tijdens het thema water werken wij naast alle lessen van 'Droppie water' aan een 'lapbook' dit is een map met informatie over een onderwerp. Het is veel werk en ook niet makkelijk, maar het gaat vast lukken! Het eindresultaat volgt! 


Mooi weer, dus het raam stond open! En toen was daar ineens bezoek! Een poes zo door het raam bij ons in de klas! Tijdens de lunch nog hopen dat hij nog eens zou komen, maar dat was helaas niet zo. Poes mocht je nog een keer willen komen 'het raam' staat voor je open;)


Wij hebben elkaar complimenten gegeven. Ik ben heel trots op ons als groep! Er zijn echt hele mooie complimenten voor elkaar opgeschreven. Die hangen ook in de klas. Mooi om te zien hoe goed en leuk we met elkaar omgaan!


Wij hebben van een lege wasmiddelfles een kat gemaakt. Wat ben ik trots op het eindresultaat echt top! Het is best een lastige opdracht maar ze zijn prachtig geworden!


Februari 2019


Het songfestival. Het groepje van Ryan, Sverre en Jort was helaas door 2 zieke kinderen erg klein geworden. Alleen Jort was nog over. Knap gedaan hoor Jort je stond er wel!! Tessa en Sami zaten namens groep 4/5 in de jury.
Demi en Elaine hebben gewonnen met het nummer 'IJskoud' toppers! 


De voorrondes van het songfestival in de klas.
Een spannend moment voor de kinderen.  En helaas kan niet iedereen door naar de finale! 


Vandaag was Lisa haar laatste dag in groep 4/5! We wensen haar veel plezier op de Woud!


December 2018


Het kerstdiner hebben we dit jaar met de hele school in de aula gevierd. Iedereen zag er mooi uit en het was super gezellig! We hebben heerlijk gegeten en de avond afgesloten met een modeshow. 


Vandaag vieren wij de foute kersttruien dag op school! Wat zagen we er allemaal 'FOUT' uit!


Omdat de donkeren dagen voor kerst heel gezellig zijn lezen wij elke ochtend in het donker met een zaklampje. In het licht van de kerstboom of bij de open haard op het digibord. Dit is heel knus en gezellig!


Sinterklaas kwam natuurlijk ook even langs in onze klas en hij was ons gelukkig niet vergeten!


Op 5 december kwam Sinterklaas naar locatie Wendel. Het was een hele gezellige dag!


Oktober 2018


Het 2e hoofdstuk van geschiedenis gaat over de Romeinen. Hier zijn we een voetsoldaat aan het maken. Onze klas moet tijdens dit thema natuurlijk goed beschermd worden! 


Wij hebben een andere manier van een boekbespreking. We maken een boekendoos. Hierin zitten spullen die informatie geven over het boek. Ook plakken we er plaatjes op en zit er in de deksel een samenvatting.


Ryan en Sylvano hadden een hele zak appels mee naar school. Wij hebben daar heerlijke gepofte appels van gemaakt. In groep 3 hebben ze er een appeltaart van gemaakt. Daar hebben wij ook een klein stukje gehad! Lekker hoor! Smullen:)


September 2018


We hebben van klei potjes gemaakt, net zoals de Jagers en de boeren dat vroeger deden. Om de potjes kleur te geven hebben we met pigmenten verf gemaakt. Bijvoorbeeld geel van Kurkuma.


Wij zijn begonnen met onze eerste lessen van geschiedenis.
Het thema is de Jagers en de boeren. We zijn samen langhuizen van klei aan het maken.
De boeren leefde hier vroeger in. Met behulp van klei, takjes, blaadjes en stukjes touw kwamen we een heel eind.


Kijk voor meer foto's in het fotoalbum